jarrukanniainen

Hallitusohjelmasta löytyy ihmiskäsitys

"Keppiä ja porkkanaa", sanoi Timo Soini hallitusohjelman esittelytilaisuudessa. Takinkäännön mestari puhui totta. Keppiä köyhille ja porkkanaa hyväosaisille.

Porvaripuolueiden, joiden joukkoon Perussuomalaiset ovat itsensä nyt sijoittaneet, omaavat mielenkiintoisen käsityksen ihmisyydestä. Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Keppi osuu rankimmin köyhimmille sekä esimerkiksi matalapalkkaisille naisvaltaisille aloille, joihin monet suurista leikkauksista osuvat kuntien tehtävien karsinnassa.

Porvarihallituksen mielestä köyhä "tarvitsee" pakkokeinoja ja leikkauksia. Rikkaille sen sijaan hallitus esittää suullisen pyynnön: "jokaista kutsutaan talkoisiin". Progressiivinen vero on jo olemassa tätä varten. Sillä voisi helposti varmistaa, että jokainen osallistuu maksukykynsä mukaan, mutta hallitus on tehnyt valintansa porvari-ideologiansa mukaisesti.

Työntekijöille heitetään uhkauskirje: "Jos ette tee niin kuin me haluamme, niin leikataan lisää. Oma syynne!". Porvarihallituksen tavoitteet sattuvat olemaan samalla linjalla kuin Elinkeinoelämän keskusliiton vastaavat. SAK, STTK ja Akava ovat jo esittäneet huolensa asiasta.

Tässä ovat kaikki klassiset piirteet hyväntekeväisyysyhteiskunnasta, joka on porvarin unelma. Rikkaat porskuttavat ja keräävät omaisuutta välillä kiillottaen pintaansa vaaleissa huikeilla vaalibudjeteilla ja välillä heitellen rahaa hyväntekeväisyyteen. Sädekehä kiiltää.

Kokoomus lienee tyytyväisin hallitusohjelmaan. En tiedä miksi, mutta jollain tavalla Keskusta onnistui minuakin huijaamaan; kauniiden lupausten alta on nyt ilmestynyt vanha tuttu työntekijävihamielinen puolue.


Ikävin puoli hallitusohjelmassa köyhimmiltä leikkaamisen lisäksi on koulutuksen leikkaukset. Ne ovat hirvittävät. Suomen inhimillinen pääoma on vast'ikään todettu maailman parhaaksi, ja julkinen sektori Euroopan tehokkaimmaksi. Miksi tähän koneistoon ja sivistykseen ja pääomaan ei investoida lisää? Uuden hallituksen selittelyt ovat puutaheinää.


Lopuksi: Jytkyn jälkeen on totta tää - takinkäännön kansa ymmärtää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Illan tv-uutisissa pääministerin ilme oli muikea. Varsinkin siinä kohtaa, kun Arhinmäki oli oikein vauhdissa, niin silloin Sipilä osasi näyttää erinomaisen säikähtänyttä naamaa - pelimies!

Käyttäjän jarrukanniainen kuva
Jari-Pekka Kanniainen

Pelimies kyllä, vaan ei kovin viisas mies vaikuta olevan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Näin se vitseillä ihmiset on saatu äänestämään hyvinvointivaltio nurin. Ja koska koulutusmyönteiset ovat olleet nuivia persujen puheille pistetään koulutus vähän potkintaan ihan pienimmistä alkaen. Lasten on parempi olla kotona mitä enemmän siellä tylytetään, että oppivat ajoissa että ei kannata yrittää jos ei ole syntynyt rotariperheeseen.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#3/SL: " ..pistetään koulutus vähän potkintaan .."

Jo Dostojevski toteaa kirjassaan 'Muistelmia kuolleesta talosta': "Vangeista enemmän kuin puolet osasivat lukea ja kirjoittaa. Tästä tosiasiasta on vedetty se johtopäätös, että lukutaito turmelee kansan."

Toimituksen poiminnat